egyéni KONZULTÁCIÓ

Rohanó mindennapjainkban nem könnyű egyensúlyban maradni. Érzékeljük,hogy kevés az egymásra fordított idő, figyelem. A mindennapi rutinban pedig sokszor ugyanazokba a kommunikációs helyzetekbe kerülnek a családok, és nehéz rálátni, mi okozza a feszültséget. Az egyéni konzultáció teret és időt adhat, hogy ránézzünk milyen mintázatok mentén reagálunk.

Mindannyiunk életében vannak nehéz, fájdalmas, feszültségteli időszakok, amelyekben nem könnyű kapaszkodót találni vagy elhinni: van kiút. Segíthet egy szakember, aki kísér, segít, támogat ebben a periódusban.

Szülőként viszonylag keveset tekintünk magunkba, hiszen a gyerekeink vannak a figyelmünk középpontjában, és az ő megértésükhöz igyekszünk eszközöket kapni. De ha őszintén szeretnénk belenézni gyerekeink szemébe, először magunkba kell tekintenünk. A gyereknevelés leginkább a szülőnevelésről szól. Nehéz elismerni és befogadni azt, milyen meghatározó szerepe van a mi saját belső berendezkedésünknek abban, hogy mit adunk tovább a gyerekeinknek. Nem a gyerekeket kell megszerelni, hanem saját magunkat. Rálátni mozgatórugóinkra, tudattalan részünkre. Mert ezek a tudattalan részek gyakran okoznak konfliktusokat a gyerekeinkkel. Amikor a gyerekeink olyat csinálnak, amire mi „ugrunk”, akkor a szülői lét tudattalan része lép működésbe. És mindaddig ugrani is fogunk, amíg nem foglalkozunk saját tudattalan részünkkel és ráfogunk mindent a gyerekünk szemtelen és lehetetlen viselkedésére.

A Rogers-i segítő beszélgetés arra épít, hogy a kliens rendelkezik azokkal az erőforrásokkal, amelyet mozgósítva felismerheti az elakadásának benne lévő okait, megláthatja a továbblépés lehetőségeit, elindulhat a megoldás felé. Így képessé válik arra, hogy saját kezébe vegye az életét, felelősségteljes döntéseket hozzon.

Fordulj hozzám bizalommal az alábbi témák kapcsán:

  • Stresszkezelés
  • Aggodalmak, félelmek, szorongások leküzdése
  • Életút-kísérés
  • Normatív krízisek kezelése és feldolgozása
  • Traumatikus élethelyzetek feldolgozása (válás, haláleset)
  • Kisgyerek nevelésével kapcsolatos kérdések

A konzultáció menete: az első találkozás alkalmával megbeszéljük milyen élethelyzetben vagy. Ha úgy érezzük mindketten, hogy fogunk tudni együtt dolgozni, akkor hetente vagy kéthetente találkozunk. Az egyéni konzultáció időtartama 50 perc.

Ár: 12.000 Ft/alkalom

Ha külföldön élsz, vagy valamilyen okból kifolyólag nem tudsz eljönni a személyes konzultációra, online is tudunk beszélgetni.