Belső mosoly

Mese- és alkotócsoport 6-8 éves gyerekeknek

Várjuk azoknak a 6-8 éves gyerekeknek a jelentkezését, akik a mesék és az alkotáson keresztül szeretnének bátorságot, énerőt gyűjteni, megélni a csoportba tartozás örömét. 

Csoportunkat azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akiknek a bizonytalanság, szorongás nehezíti az alkalmazkodást az óvodában, iskolában, vagy éppen a kettő közötti váltásban. 

Kis létszámú (5 fős), zárt csoportunk mese-, művészet- és játékterápiás eszközökkel dolgozik, biztonságos keretek között.

Időpont: augusztus 25 – október 6. között, szerdánként, 16.30-17.30 között.

Csoportvezetők:
Morva Dorottya pszichológus, komplex integratív gyermekterapeuta jelölt
Véghelyi Anna Ligetszépe meseterapeuta, mentálhigiénés segítő szakember

Helyszín: TÉRA Alapítvány, 1031 Budapest, Nánási út 2/b. 77-es kapucsengő

A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk, 5 fő jelentkezése után várólistás helyeket tudunk biztosítani. Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 13.

Jelentkezés: [email protected], 06 30 841-3484

Alapvető információk a csoportról: 

  • 7 x 60 perc gyerekfoglalkozás állandó csoportokban
  • 5 gyerekkel 2 csoportvezető foglalkozik
  • egyéni kezdő és lezáró beszélgetés a szülőkkel és egyéni visszajelzés a gyerekekről
  • 7 alkalom díja: 24.500 Ft (3500 Ft/fő/csoport alkalom) 
  • Kezdő és záró szülőkonzultáció díja: 6000 Ft/szülőkonzultáció

Módszertan

A csoport módszertanát a csoportvezetők által elvégzett képzések és a munkánk során szerzett tapasztalatok alapján állítottuk össze. Anna hozza a csoportba a mesékkel kapcsolatos tudását. Dorottya komplex integratív gyerekterapeuta jelöltként a képzésen tanult játék és művészetterápiás módszertani elemekkel dolgozik. A csoport az integratív gyerekterápiás képzés záró dolgozatában fog szerepelni, ezért az alkalmakról feljegyzéseket, dokumentációkat fogunk készíteni, a titoktartás és az anonimitás megőrzésével. 

A csoportfolyamatot végig szupervízió kíséri, melyet Nagy Brigitta gyermek és ifjúsági mentálhigiénés és klinikai szakpszichológus vezet. 

A csoport felépítése

A csoportfolyamatot a csoportvezetők által kidolgozott mesei keret kíséri, melyben az akadályok leküzdése, az énerő mobilizálása, a pozitív megküzdési stratégiák erősítése, a félelmekkel való szembenézés témakörei dominálnak. A mesék után a gyerekeknek lehetőségük lesz művészetterápiás, játékos eszközök segítségével tovább dolgozni a mesén keresztül érintett témákon. 

Kiknek ajánljuk? 

  • 6-8 éves gyerekeknek, akiknek az iskolai beilleszkedését, kortársakhoz való kapcsolódását, teljesítményét nehezíti a szorongás
  • akiknek a covid helyzet okozta bizonytalanságok nehezítik az iskolába való visszailleszkedést 
  • egyéb szorongásos tünetekkel küzdő gyerekeknek: testi betegségeket kizárható hasfájás, fejfájás, gyakori betegség, alvással, evéssel kapcsolatos nehézségek, nehezen megnyugtathatóság, érzelemszabályozási nehézségek 

A részvétel kritériumai 

A csoport egy 7 alkalmas foglalkozássorozat, amely ugyanazokkal a résztvevőkkel zajlik, ezért fontos, hogy a gyerekek lehetőleg minden alkalmon jelen legyenek.

Covid protokoll

A csoportszobát fertőtleníteni és szellőztetni fogjuk az alkalmak előtt és után. A gyerekeket kérjük az alapos kézmosásra a foglalkozások előtt és után. Amennyiben a gyerekeken a koronavírus tüneteit (láz, gyengeség, köhögés, fáradékonyság) tapasztalják, vagy kontaktba került covid pozitív emberrel, kérjük haladéktalanul jelezzék valamelyik csoportvezetőnek és ez esetben ne jöjjön csoportfoglalkozásra. 

Csoportfoglalkozásaink során az aktuális koronavírussal kapcsolatos jogszabályoknak megfelelően fogunk eljárni. 

Érkezés, ruha

A csoport pontos kezdése érdekében, kérjük, röviddel a kezdés előtt  érkezzetek. 16.20-tól várjuk a gyerekeket. 

Az alkalmak során sok szerepet kap a szabad játék, mozgás és alkotás, így arra kérünk mindenkit, olyan ruhában érkezzen, ami ebben szabadságot ad (nem baj, ha koszolódik, kényelmes). 

Szülőkonzultáció

Az első csoportfoglalkozás előtt és a lezárás után, előre egyeztetett időpontban egyéni konzultációra várjuk a szülőket, ahol beszélgethetünk, kicserélhetjük a tapasztalatainkat. Ez jó lehetőség, hogy a szülőt foglalkoztató kérdésekről beszéljünk, a záró alkalmon pedig mi is megoszthassuk a saját nézőpontunkat a csoport élményei alapján.

Titoktartás

A csoportokra jelentkező gyermekekkel és szüleikkel kapcsolatos minden információt a pszichológusi etika szabályainak megfelelően bizalmasan kezelünk. A csoport Dorottya integratív gyermekterapeuta képzésének záró dolgozatában fog szerepelni, ezért az alkalmakról dokumentációt fogunk vezetni, a titoktartás és az anonimitás megőrzésével. 

Jelentkezés

A jelentkezéshez szükséges űrlapot a jelentkezés után e-mailen küldjük. Kérünk, hogy az összes mezőt töltsd ki! A kérdőívben több előzetes kérdést felteszünk, hogy minél jobban sikerüljön megismerni, majd támogatni a gyerekeket. 

Fizetés, lemondás

A fizetés átutalással történik. A befizetésről számlát küldünk.

A befizetett díj felét a csoport indulása után indokolt esetben visszatérítjük. 

A szülőkonzultációs alkalmat legkésőbb az időpontot megelőző 24 órában van lehetőség lemondani, a [email protected] email-címen. Amennyiben ez nem történik meg, az elmulasztott alkalom pótlására megbeszélt alkalomért 6000 Ft-ot számlázunk ki.

 

mesekutjan-19.2