Egyéni foglalkozás

mesekutjan-16.2
Nehéz élethelyzetekben lévő gyermekek egyéni kísérése

Az egyéni foglalkozás megszentelt idő, a gyermek megtapasztalja a csak neki szóló figyelmet. A meseterápia egyéni folyamatainak fókuszában a gyermek kísérése, segítése a cél, hogy a saját tempójában fel tudja dolgozni a nehézségeit, elakadásait. 

Ha a gyermek sok negatív tapasztalatot gyűjt össze, azzal nem képes megbirkózni. Ennek ellenére megpróbálja maga mögött hagyni, legyűri a mélybe. Előfordul, hogy a gyermek elzárkózik, megkeményedik, haragos, agresszív lesz. Vagy folyton bohóckodik, felületes, még a fájdalmas történésekkor is nevetgél. Egy idő után nem lesz kapcsolatban a saját érzelmeivel. Senkiben nem bízik meg, érzéketlenné válik  a pozitív cselekedet iránt.

Szülőként két területen van felelősségünk. Tudnunk kell, hogy saját belső életünk (gondolataink, érzéseink, viselkedésünk) nagyon mélyen behatol a gyermekbe. Tisztában kell lennünk saját magunkkal, saját elakadásainkkal, ahogy az erőforrásainkkal is. A másik terület, hogy tudjunk segítséget kérni. Bátorság és nagyfokú figyelem kell ahhoz, hogy szakemberhez forduljunk. Ne várjunk addig, amíg már elviselhetetlen egy-egy tünet/reakció/szituáció. 

A meséket személyre szabottan választom ki, írásos anamnézis és a szülőkkel történő első beszélgetés alapján. A foglalkozások időtartama 30-50 perc között.

Fordulj hozzám bizalommal az alábbi esetekben:

• gyermekednek nehézségei vannak az óvodába vagy iskolába beilleszkedéssel
• magatartási zavarok jelentkeznek
• bántalmazás; zaklatás, abúzus esetén az érintett csoportban, és egyénileg is
• óvodai, iskolai, vagy általános szorongást figyelhető meg gyermekednél
válás, haláleset feldolgozása
• mozgás -és beszédfejlődésének elősegítése
• fantázia-, belső képalkotó-, és kreatív képességinek fejlesztése mesepedagógiai módszerekkel
• érzelmi intelligencia fejlesztése
• szociális érzékenység fejlesztése

Korosztály: 5-10 év között

Ár: 14.000 Ft/foglalkozás; a folyamat része 3 szülői konzultáció, melynek ára 14.000 Ft/alkalom.

A Ligetszépe meseterápiás módszer komplementer segítő eljárás, nem helyettesíti a pszichoterápiás és/vagy orvosi gyógyító tevékenységet.