RÓLAM

Véghelyi Anna

Ligetszépe meseterapeuta - mentálhigiénés segítő szakember

Véghelyi Anna vagyok és három fő szálat tudnék felsorolni, ha arról gondolkozom, mi vezetett a segítői hivatáshoz. Az egyik szál a tanítóság, a másik a mentálhigiénés segítői hivatás, a harmadik az egyéni önismereti munkám. Végzettségemet tekintve ének szakos tanító és kommunikáció szakos bölcsész vagyok, dolgoztam sajtóreferensként, rendezvényszervezőként elsősorban kulturális területen.
Hat éven keresztül a Perinatus Alapítvány irodavezetője voltam. Az irodavezetés mellett ráláttam az alapítványnál folyó a szakmai munkára, ami nagyon érdekelt és további ismeretek megszerzésére ösztönzött. Intenzív időszak következett az életemben. Jelentkeztem a Károli Gáspár Református Egyetemre, ahol mentálhigiénés segítő szakember képesítést szereztem. Részt vettem Orosz Katalin csoportjain, ahol saját élményeimen keresztül tapasztaltam meg mennyire fontos foglalkoznunk a fogantatástól számított első életévünk történéseivel.

Az elmúlt években azt is megtapasztaltam, hogy a kisgyerekes családokban a szülők nagyon egyedül maradnak gondjaikkal. Megszületnek a gyerekek és előjönnek a szülők gyerekkori élményei, amik sokszor fájdalmasak. Senki nincs védve tőlük és befolyásolják a cselekedeteinket. Miközben egész mást szeretnének csinálni, mint amit vele tettek. Az általam kísért felnőtt konzultációkban leginkább ezek a témák jelennek meg. Feltérképezzük a mintázatokat. Ezáltal a szülők rálátnak arra, hogy  van lehetőségük és erőforrásuk, hogy máshogy reagáljanak bizonyos helyzetekre.