A bennem élő szakember

Öngondoskodás – a szakmai személyiség gondozása

Hat alkalmas folyamatra várjuk az érdeklődő segítő szakembereket. Három alkalommal saját élményben dolgozunk, három alkalommal pedig Dr. Bruce Perry: Mi történt veled? című könyvének egyes fejezeteivel haladunk. Ezek az alkalmak váltják egymást: egy sajátélményt követ egy ’olvasókör’.

A sajátélményű műhelymunkák során dolgozunk az öngondoskodás kérdéskörével, a saját feszültségek szabályozásával. Gyakorlatokat próbálunk ki, melyek segítik a résztvevők megértését saját belső működésükkel kapcsolatban. Ezeket a gyakorlatokat át lehet ültetni a segítői munka mindennapjaiba is. Megnézzük, hol húzódnak a szakmai én és a személyes én határai. Feltérképezzük mitől fárad el a szakmai munkával kapcsolatos lelkesedés egy idő után. Ezek az ismeretek és saját élményű tapasztalatok tovább mélyíthetik az önismeretet.

A tudásátadás alkalmain elmélyítjük a traumatudatos szemléletet egy szakirodalom feldolgozásával és az arról történő közös gondolkodással.

Célcsoport: oktató/nevelő/embereket támogató foglalkozásúak (a tanároktól az edzőkön, masszőrökön át az ápolónőkig, orvosokig)

A témák, amiket érintünk: saját tempó, én határok, belső egyensúly, a bennem élő segítő erőforrásai és motivációi, saját és mások traumájára való reflektálás, közösségek támogató ereje

A folyamatot kíséri: Rózsa Mónika klinikai szakpszichológus és Véghelyi Anna mentálhigiénés segítő szakember

Létszám: 10-16 fő

Részvételi díj: 36.000 Ft/fő/6 alkalom

Időpontok: 2024. március 5., 19., április 9.,23., május 7.,11. keddi napok

16.30-18.30 között

Helyszín: Pannon Egyetem E épület (Veszprém, Egyetem u. 10.)

Jelentkezés és érdeklődés email-ben: [email protected]

Jelentkezési határidő: 2024. február 20.

A műhelymunka alkalmai egymásra épülnek, folyamatot alkotnak, ezért amennyire lehetséges gyertek mindegyik foglalkozásra.

 

mesekutjan-19.2