FELNŐTTeknek

Egyéni konzultáció
mesékútján-felnőtteknek-lépések-önismereti-csoport-egyéni-konzultáció
HOGYAN LEGYEK ELÉG JÓL?

Ha úgy érzed, elérkezett az idő a változásra és lépéseket tennél annak érdekében, hogy könnyebben éld a mindennapjaid. Keress bátran, együtt indulunk el a felnőtteknek szóló egyéni konzultációs folyamatban. 

Az önismereti munka folyamán egy belső térkép készül, melyen láthatod a mélyben húzódó működési mintázatokat. Amint látod, hogy mi zajlik benned, hallod milyen gondolatok/mondatok futnak benned.  Ekkor már van lehetőséged megválasztani a tetteidet, nem zsigerből reagálsz. A robot pilóta üzemmód rossz hatása megjelenhet párkapcsolatban, szülő-gyermek viszonyban, munkahelyen. Azzal, hogy rendszeresen megfigyeljük magunkat, megfogalmazzuk mi történik éppen, milyen érzések kavarognak bennünk. A figyelem olyan, mint egy reflektor. Minden láthatóvá válik, és képesek leszünk rá, hogy megtudjuk, milyenek a válaszadási mintáink.

Tévhit, hogy a felnőtteknek nem szabad hibázni. Bátorság kell ahhoz, hogy eloszlassuk azt a mítoszt, hogy tökéletesek vagyunk. Ugyanígy bátornak kell lennünk, hogy a lehető legjobb példát mutassuk gyerekeinknek (szembenézünk a nehéz helyzetekkel, nehéz érzelmekkel). A határok meghúzásához is bátorság kell. Bátorság kell ahhoz, hogy  megnyíljunk afelé a nehéz érzés felé, amitől a legjobban félünk.  Együttérzésre van szükségünk, hogy összekapcsolódjunk a szívünkkel. Saját magunkkal szemben is legyünk türelmesek, ha elsőre nem sikerül másképp reagálni.  Igyekezzünk elfogadni ellentmondásos érzéseinket, sértettségünket, nem kell harcolunk a nehéz érzéseink ellen. A gondok nem az érzéseinkből vannak, hanem abból, amit az érzéseinkről gondolunk és kitalálunk mindent, hogy elleplezzük (ez már kisgyerekkorban elkezdődik). Túlélési stratégiává válik. Nem engedhettük meg magunknak a fáradtságot, félelmet. De ma már felnőttek vagyunk és képesek vagyunk magunkat megnyugtatni és támogatni.

Az életben ritkán jutunk el nyílegyenesen a célhoz. Időnként ellenőrzésünk alatt tartjuk a dolgokat, de többnyire nem. Az út tele lehet meglehetősen nehéz akadályokkal, kihívásokkal. Az egyéni konzultációk során együtt haladunk, a te tempódban az önismeret útján.