Hogyan legyek elég jól?

Önismereti és stabilizáló csoportfolyamat traumaszenzitív szemléletben

A csoportfolyamat célja a résztvevők támogatása, stresszválasz rendszerének stabilizálása annak érdekében, hogy a mindennapok kihívása, stressze és életvezetése egyre kevésbé terhelje meg őket. Ezt úgy érjük el, hogy a folyamat fókuszába az önszabályozást és stressz szabályozást állítjuk. Ennek elméletével és gyakorlatával is foglalkozunk minden alkalommal a különböző témák mentén.  A csoport terében kialakuló önszabályozás a résztvevők erőforrásává válik, ezáltal kompetenssé válnak saját fizikai és érzelmi stabilitásuk megteremtésében. Ennek létrejötte biztosítja azt, hogy az önismereti témákat egy kiegyensúlyozottabb alapról indulva tudják megközelíteni.

A kompetencia megélése által elmúlhat a tehetetlenség, bénultság, kiszolgáltatottság. A résztvevők visszanyerik saját cselekvőképességükbe vetett bizalmukat.

A folyamat hossza támogatja azt, hogy az újonnan elsajátított stabilizáló technikák a résztvevők mindennapi életének részévé válnak. Beépülnek, tudatosan és rugalmasan tudják alkalmazni az új kihívásokban is.

A csoport zárt: kérjük, hogy azok jelentkezzenek, akik mind a hat alkalomra el tudnak köteleződni. Ez fontos a résztvevők biztonságérzete és az alkalmak egymásra épülése miatt.

Célcsoport: Azokat várjuk, akik valamilyen nehéz életesemény következtében nehezebben találnak vissza belső egyensúlyukhoz. Várjuk azokat is, akik szeretnék megérteni saját működésüket, reakcióikat, párkapcsolatban előbukkanó mintázataikat, társas közegben meglévő kihívásaikat. A csoportban zajló munka és a folyamat időtartama nem teszi lehetővé a résztvevők traumáinak mély át- és feldolgozását – elsősorban a fizika és érzelmi stabilitás megteremtésével tudunk dolgozni.

Témák, amiket átdolgozunk:

Ki vagyok én? Mi történt velem?

Ismerkedés az énhatáraimmal

Hogyan tart fogva a múlt?

Kapcsolódás a bennem élő gyerekkel

A harag kifejezése és becsatornázása

Gyakorlatok: testpásztázás és földelő gyakorlatok; légzőgyakorlatok, energiaáramlás; önegyüttérzés; öngondoskodás: saját tempó megtalálása, önmegnyugtató stratégiák.

Létszám: 10-12 fő (a csoport 10 fő esetén indul el)

Csoportvezetők: Rózsa Mónika klinikai szakpszichológus és  Véghelyi Anna mentálhigiénés segítő szakember

Időpontok: 2024. március 21., április 18., május 16., június 13., július 18., augusztus 15. csütörtöki napokon

Időtartam: 9.00 – 17.00 óra között

Helyszín: Belsőörs (Felsőörs, Hóvirág u. 24.)

Részvételi feltételek és tudnivalók:                         

  • Részvételi díj: 34.000 Ft/fő/nap (az ár tartalmaz egy tartalmas vega ebédet és a nap folyamán korlátlan kávé, tea fogyasztást)
  • A csoportfolyamat teljes összege (6 nap): 204.000 Ft
  • A csoportra jelentkezés az első két alkalom díjának befizetésével (68.000 Ft) válik véglegessé. A díj további része alkalmanként fizethető.
  • Minden alkalom díja hiányzás esetén is kifizetendő.
  • A csoportban való részvétel feltétele egy első interjú, melyben mesélhetsz magadról és az élethelyzetedről. Ezután közösen eldöntjük, hogy valóban erre a csoportra van-e szükséged.
  • Az első interjú időpontját külön egyeztetjük, február 20. és március 10. között zajlanak, online felületen.
  • Az első interjú ára 10.000 Ft/fő (nem visszatérítendő).

Jelentkezés: KATT ide

Jelentkezési határidő: 2024. február 12.