Illóolajokkal támogatni

Illóolajokkal támogatni

Szülőként igyekszünk a természet ajándékaival támogatni önmagunk és családunk egészségégét. Gyógyteákat iszunk, léböjt kúrát tartunk. Nyáron sok zöldséget és gyümölcsöt eszünk. Az illóolajok a növények, fák, gyümölcsök, virágok esszenciáját tartalmazzák. Az illóolajokkal (csak a terápiás minősítésű, bevizsgált esszenciákkal) támogatni tudjuk szervezetünk öngyógyító folyamatait. De alkalmazhatjuk preventíven is pl. influenza vagy allergia szezonban vagy iskola/óvoda kezdéskor. 

A DoTerra által készített  esszenciák erősek, egy-egy csepp is elég, hogy kifejtsék jótékony hatásukat. Jobban el tudjuk képzelni, ha azt mondom, hogy egy csepp Borsmenta olaj hatása megfelel 28 csésze Borsmenta tea hatásával. 

A szaglóreceptorokról eredetileg úgy gondoltuk, hogy azok csak az orrüreg érzőidegsejtjein találhatók meg, azonban az elmúlt évek kiterjed kutatásai feltárták: szinte a teljes emberi testben előfordulnak ezek a kémiai anyagokat megkötő receptorfehérjék, és szerepük minden bizonnyal alapvetően fontos, írják a Ruhr-University Bochum kutatói.

Az orrunkban több milló szagló receptor helyezkedik el, melyek a limbikus rendszerrel (érzelmek, viselkedés, ösztönök) állnak kapcsolatban. Erre a rendszerre hatnak az illóolajok. A másik nagy “felvevőterület” a bőrünk, ami a legnagyobb szervünk, a test első védelmi vonala. Az illóolajok szerkezetükből adódóan könnyedén felszívódnak a bőrön át.

A DoTerra esszenciális, terápiás minősítésű illóolajokkal támogatni tudjuk a szervezetünk testi és lelki problémákkal való megküzdését. Holisztikusan, gyengéden támogatja a szervezet öngyógyító erőit. Nemcsak tüneti kezelést ad, hanem rá tudunk nézni a kiváltó okokra. Segít az öngondoskodásban. Jól alkalmazható, természetes megoldást biztosít az egészséghelyreállításában. A prevenció illatos eszköztára.

Kicsi gyermekkortól kezdve használható, természetesen megfelelően higítva és körültekintően adagolva. Csak ízelítőül néhány olaj testi-lelki hatásáról: a narancsolaj kiváló a szorongás oldásában, a citromolaj segíti a tudatos jelenlétet, a levendulaolaj a feszültség csökkentésében, a rozmaringolaj támogatja a memóriát. 

Ha szívesen megismerkedsz részletesebben az illóolajokkal, keress bátran.

Spread the word