RÓLAM

Véghelyi Anna

Ligetszépe meseterapeuta, mentálhigiénés segítő szakember

Véghelyi Anna vagyok és három fő szálat tudnék felsorolni, ha arról gondolkozom,
mi vezetett a meseterápiás munkához. Az egyik szál a tanítóság, a másik a mentálhigiénés segítői hivatás, a harmadik az egyéni önismereti munkám. Végzettségemet tekintve ének szakos tanító és kommunikáció szakos bölcsész vagyok, dolgoztam sajtóreferensként, rendezvényszervezőként elsősorban kulturális területen.
Hat éven keresztül a Perinatus Alapítvány www.perinatus.hu irodavezetője voltam. Az irodavezetés mellett ráláttam az alapítványnál folyó a szakmai munkára, ami nagyon érdekelt és további ismeretek megszerzésére ösztönzött. Intenzív időszak következett az életemben. Jelentkeztem a Károli Gáspár Református Egyetemre, ahol mentálhigiénés segítő szakember képesítést szereztem. Részt vettem Orosz Katalin csoportjain, ahol saját élményeimen keresztül tapasztaltam meg mennyire fontos foglalkoznunk a fogantatástól számított első életévünk történéseivel.
Ezzel párhuzamosan azt is éreztem, hogy a gyerekekkel való munkához lenne jó visszakanyarodnom. Megérkezett az életembe a Ligetszépe Meseterápiás módszer.
A meseterápiás képzés két éve alatt rengeteg mesét olvastam el a kötelező szakirodalom mellett. Sokat tanultam korábban a gyermekek fizikai, testi fejlődési szakaszairól. A Ligetszépe képzés alatt megnéztük a fejlődési lépcsőket lelki vonatkozásban is, ahogy az ún. lelki bőr alakul. Tetszik nekem ez az elnevezés, mert képszerűen jeleníti meg ezt a fogalmat. Kaptunk ízelítőt abból, milyen lehetőségek vannak a mozgásfejlesztésre.
Ezeket a játékos gyakorlatokat beépítem a foglalkozásokba.
Rendszeresen vannak szakmai továbbképzések, műhelymunkák, amelyeken részt veszek. Biztosítanak nekünk szupervíziós lehetőséget, ha bármilyen kérdésünk van vagy nehézségünk akad egy-egy gyermekkel való munka során.